' ' '
 
 
Rendelje meg a DVD-t:
 

SzakembereknekSzülőknekFiataloknakGyerekeknek
Untitled 1

Játék, szabadidő

Játék szakember képA gyermekbiztonság szempontjából a játék és szabadidőtöltés kritikus időszak. A gyermekek is fiatalok számára a játék és szabadidőtöltés gyakran jelenti új tevékenységek kipróbálását, képességeik, korlátaik megismerésének eszközét.

Sok gyermeket és fiatalt ér baleset játék és szabadidőtöltés közben. A leggyakoribbank ezek közül az esés, de égéses, fulladásos baleset, vagy akár közlekedési baleset is bekövetkezhet a szabadidőtöltéskor.

Magyarországon nem rendelkezünk pontos adatokkal arról, hogy hány gyermek sérül meg súlyosan, vagy veszíti életét játék, szabadidőtöltés közben. Tudjuk azonban, hogy számuk hazánkban is magas.

A játék és szabadidőtöltés közben bekövetkező balesetek megfelelő eljárások alkalmazásával megelőzhetőek. A megelőzés ágazatok közötti összefogást kíván, hiszen abban a különféle játék és szabadidős tevékenységekhez használt eszközök biztonságos tervezésétől és forgalmazásától kezdve a szabadidőtöltésre, nyaralásra, pihenésre tervezett közösségi helyek biztonságos működtetésén keresztül az egyének informálásáig és felkészítéséig számos beavatkozási pont lehetséges. A leggyakoribb súlyos balesettípusok kivédésének fontos eszköze a megfelelő jogi szabályozás, és a szabályok betartatása.

 

Kapcsolat - Országos Gyermekegészségügyi Intézet 2012 - Image courtesy of FreeDigitalPhotos.net