' ' '
 
 
Rendelje meg a DVD-t:
 

SzakembereknekSzülőknekFiataloknakGyerekeknek
Untitled 1

Otthonbiztonság

Otthonbiztonság szakember képA nem közlekedési gyermekbalesetek többsége a gyermekek otthonában következik be. A legveszélyeztetettebb 0-4 éves korcsoport súlyos következményekkel járó és halálos balesetei is gyakran történnek a gyermek saját környezetében.

Az otthoni balesetek megelőzésében kiemelt jelentőségű a biztonságos környezet kialakítása. Különösen a lépcsők, teraszok, erkélyek esetében kell megfelelően szabályozni és felügyelni az építést. Az elektromos hálózat, a fűtés- és szellőzőrendszer állapota az otthonbiztonság fontos tényezője.

Az épület biztonságán kívül az ott használt tárgyak, elektromos készülékek, játékok jó állapota, rendeltetésszerű használata is javítják a gyermekek biztonságát. Ebben a tervezésnek, gyártásnak, kereskedelemnek is nagy szerepe van.

A szülők és fiatalok folyamatos felvilágosítása, a szakemberek képzése elengedhetetlen.

Az otthonbiztonság javítása, az otthon bekövetkező gyermekbalesetek számának és súlyosságának csökkentése csak a különböző területek szakembereinek összefogásával lehetséges.

Az otthonok biztonsága tekintetében az egyes társadalmi csoportok között nagy egyenlőtlenségek észlelhetőek. A társadalomnak törekednie kell ennek kiegyenlítésére, aminek eszköze lehet például a védőfelszerelésekhez való könnyebb hozzáférés a rászorultak számára.

Kapcsolat - Országos Gyermekegészségügyi Intézet 2012 - Image courtesy of FreeDigitalPhotos.net