' ' '
 
 
Rendelje meg a DVD-t:
 

SzakembereknekSzülőknekFiataloknakGyerekeknek
Balesetmegelőzés/Szakembereknek

Balesetmegelőzés


Balesetmegelőzés szülőA gyermekbalesetek megelőzésében a szülőkre kiemelt szerep hárul. Biztosítják, hogy gyermekeik biztonságos környezetben nevelkedjenek, ahol nincsenek kitéve felesleges kockázatoknak. Példát mutatnak az egészséget óvó, azt értéknek tekintő életmódra. Tanítják gyermekeiket a veszélyek felmérésére, saját képességeik, határaik jobb megismerésére.

  • Kialakítják a gyermekek számára a biztonságos környezetet, ahol a gyermek az életkorának megfelelően mozoghat, játszhat, sportolhat, de a veszélyes tárgyakhoz, mérgező anyagokhoz, éles, szóró, vagy tűzgyújtásra alkalmas eszközökhöz, fegyverekhez nem férhet hozzá.
  • A gyermek életkorának, fejlettségének megfelelő sportszereket és játékokat választanak, gondoskodnak azok megfelelő karbantartásáról.
  • Biztosítják gyermekeik számára a különböző védőfelszereléseket, rászoktatják őket azok viselésre, megtanítják helyes alkalmazásukat, mint például a sportoláskor sisak, térdvédő, stb., vagy az autós biztonsági ülés, nagyobbaknál pedig a biztonsági öv használata.
  • Biztonságos helyszínt választanak a közös játékra, sportolásra, kirándulásra, vízparti tevékenységre.
Kapcsolat - Országos Gyermekegészségügyi Intézet 2012 - Image courtesy of FreeDigitalPhotos.net